Poort automatisering Roger ten Post

Een bijzonder project! Bij deze Heras schuifpoort met een doorgang van wel 8 meter een poort automatisering geïnstalleerd. De kunststof tandlat is in de poort geïntegreerd en ziet er netjes uit. De schuifpoort motor is een Roger high speed motor van 36v laagspanning. Hierdoor kan de schuifpoort gedurende de hele dag openen en sluiten, zonder dat de motor verwarmd of te heet wordt. De roger BG30/1800/hs haalt een snelheid van 33cm per seconde.

Om te zorgen dat de schuifpoort niet zomaar voor iedereen opent, werkt deze automatisering op basis van een handzender die werkt op een batterij. Hiervoor is de fotocelset lin 2B gemonteerd. Daarnaast zijn er knellijsten op elke zijde van de poorten gemonteerd, zodat er geen beknelling tussen de poorten mogelijk is. Voor visuele veiligheid is een Cardin LED flitslamp 24v geinstalleerd.

Ook was er een nieuwe wielset nodig voor deze Heras schuifpoort. DB Hekwerk heeft toegang tot de onderdelen van allerlei merken, waaronder ook Heras. Er is daarom een nieuwe wielset geïnstalleerd, zodat de poort weer lang mee gaat.